Voleu endinsar-vos en el dia a dia dels monjos benedictins? Heu pensat mai en agafar l'hàbit i entrar com a monjos novells d'un monestir?
Ara ho podeu fer de la mà de Jofre de Foixà, monjo del Monestir, músic i trobador, que torna del passat per introduir-nos en els horaris, treballs i espais de l'històric monestir de Sant Feliu de Guíxols.
A través d'aquesta visita teatralitzada, els alumnes entraran com a monjos novells a descobrir els espais, treballs i horaris que a partir d'ara formaran part del seu dia a dia.
El mNACTEC proposa aquesta visita teatralitzada a l'alumnat d'educació primària.
La visita didàctica consisteix en un recorregut pel jaciment amb un educador de patrimoni. Proposem participar de la visita a través de diverses metodologies comunicatives i d'aprenentatge per conèixer la Ciutadella i el món ibèric.
L'Ortimbere o en Bilos ens explicaran un conte i ens convidaran a entrar a casa seva per mostrar-nos com vivien, què feien i qui eren els ibers. Un conte per apropar-nos al món dels ibers i aprendre amb una metdologia adaptada als nens i nenes d'educació infantil.
Les activitats educatives consten d’un recorregut pel centre d’interpretació dinamitzat per dos educadors en el cas de les activitats d’educació infantil, i alhora d’una sèrie d’activitats relacionades amb el contingut de cada espai del museu. D’aquesta manera coneixerem a través de diverses metodologies com era la vida d’una comunitat de pescadors fa un segle enrere i la transformació fins avui.L’equip d’educadors de Descoberta Projectes són els qui condueixen les experiències que us proposem a les activitats a educació infantil i cicle inicial per la seva especialització en el treball experiencial amb infants de 2 a 7 anys.
En l'activitat 'En Martinet i la Lola venen a feinejar' treballarem a partir d'un conte on els protagonistes, en Martinet i la Lola, vells pescadors de Calafell, ens explicaran com ha canviat el paisatge marítim i de com ells es dedicaven a la feina que més estimen en aquest món, ser pescador i remendadora!
El Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona proposa aquesta visita teatralitzada a l'alumnat d'educació infantil.
L'activitat didàctica consisteix a descobrir l'extraordinari jaciment de sal de Cardona a través de l'explicació d'un senzill conte : “Ramon i el Màgic de la Sal”, obra original de la docent Roser Sucarrats i Semís.
La Muntanya de Sal és l'escenari on transcorre aquesta història i esdevé un immillorable espai per al treball sensorial atès que els colors, formes, textures, olors i sabor del mineral de sal són bastant explícits com para la seva percepció i identificació.
En primer lloc s'explicarà el conte als alumnes, asseguts i a l'espai d'aules de l'edifici dels Serveis Educatius del Parc.
Tot seguit es baixarà a peu de Muntanya de Sal a través d’un vehicle especial. Allà s’introduirà la visita didàctica tot explicant que visitarem l’escenari on viu el màgic, un personatge de ficció, agradable i divertit que viu envoltat de la màgia del territori de la sal. L’espectacle natural de l’interior del jaciment és realment sorprenent. En tot moment els alumnes treballaran els 5 sentits com a element bàsic per a la descoberta de l’entorn nou que visiten.
A través de la vista identificaran els colors del jaciment, les curioses formes plegades de les vetes, l’aparença de les estalactites i estalagmites i columnes i els diversos objectes que s’hi troben.
A través de la oïda apreciaran el valor del silenci, la calma i la tranquil·litat de l’espai natural.
A través del tacte podran comprovar la curiosa textura de les parets (des del rugós més intens fins al tacte més suau), les formes punxegudes dels rasclers o formes erosives.
El gust sens dubte és el sentit bàsic de treball al jaciment. La sal és l’únic mineral comestible i els alumnes ho podran comprovar in situ.
En un moment sorpresa, el Màgic apareix tot saludant als alumnes!
Es tracta d'una visita teatralitzada adreçada a alumnes del Segon Cicle de la ESO i Batxillerat en la qual el capità Apodaca, personatge rellevant per al Port de Tarragona, acosta al públic la història del Port de Tarragona alhora que ensenya com funciona l'Arxiu, els fons que acull, les condicions climàtiques de preservació de la documentació, mostra alguns documents, els dipòsits i la Sala de Consulta, en un recorregut amè que comporta també l'exterior de l'edifici i la plaça dels Carros.
La guia amb la col·laboració de dos actors,farà un repàs a la història i als esdeveniments més importants de la vila de Lloret de Mar relacionats amb el castell de Sant Joan,d'una manera dinàmica i molt divertida.
La guia amb la col·laboració de dos actors, farà un repàs a la història i als personatges més importans que van fer possible la construcció del cementiri modernista de Lloret de mar.