Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

Gastronomia i enoturisme, dos actius de Catalunya

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

La gastronomia catalana forma part de la identitat del país i és un element de diferenciació i de gran interès turístic 14.12.2015

La Generalitat de Catalunya vol potenciar el turisme que visita el país atret per la gastronomia i l’enoturisme; per això es destinaran més de dos milions d'euros – provinents de la taxa turística– en diverses accions que volen potenciar l'arribada de turisme atret pels itineraris culinaris i enològics.

En aquest sentit, una de les accions més destacades es el workshop que reunirà més de 150 operadors turístics internacionals especialitzats en aquests sectors que es farà el proper mes de juny. La voluntat és que restaurants, cellers i empreses turístiques ofereixin els seus productes a experts provinents dels mercats tradicionals europeus i de nous mercats en els que Catalunya es vol obrir, com l’asiàtic i l’americà.

Per altra banda, també es farà una exposició dedicada al xef del restaurant El Celler de Can Roca, Joan Roca, que s’estrenarà pròximament al Palau Robert de Barcelona i que després viatjarà a diverses ciutats del país.

El web Turisme de Catalunya ja incorpora, a més, una amplia secció dedicada a Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.