El MAC Girona ens descobreix com era una vil·la romana i quins canvis podia patir al llarg del temps | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


La vil·la en època augustal

El MAC Girona ens descobreix com era una vil·la romana i quins canvis podia patir al llarg del temps

L’exposició “De Villa Perfecta. Viure i treballar al Pla de l’Horta en època romana” es pot visitar fins al 15 de setembre 31.05.2019
Des d’avui i fins al 15 de setembre, pots visitar al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona l’exposició “De Villa Perfecta. Viure i treballar al Pla de l’Horta en època romana” amb la que podràs conèixer, a través del Jaciment del Pla de l’Horta de Sarrià de Ter, com era una vil·la romana i quins canvis podia patir al llarg del temps.
 
Aquesta vil·la, descoberta de forma accidental a principis de 1970, va tenir un llarg ús des del segle I fins a mitjans del segle V dC. Els treballs arqueològics han permès conèixer l’evolució de la vil·la, la qual ha anat en consonància amb diferents etapes d’època romana que han estat plasmades en els diversos àmbits de l’exposició: època augustal, època flàvia, època severiana i època constantiniana.
 
Podràs conèixer els elements més destacables de cada ambient gràcies a una museografia envoltant i de gran format i una narració personificada gràcies a la presència d’un personatge, en Trophimus, que t’acompanyarà durant tot el recorregut.
 
L’exposició temporal va acompanyada d’activitats complementàries per a conèixer encara més a fons les peculiaritats d’aquest jaciment i de la vida en època romana. Visites guiades a l’exposició i al jaciment de Sarrià de Ter, una conferència de la mà dels seus comissaris i dues activitats familiars permetran conèixer detalls de la vil·la de forma entretinguda i divertida per a tota la família.
 
La mostra és un projecte realitzat conjuntament amb el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona i la col·laboració de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i la Diputació de Girona.