tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat


1. Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona
2. Mosaic de la Medusa

El MNAT inaugura l’exposició TARRACO/MNAT al Moll de Costa del Port de Tarragona

Romandrà oberta mentre durin les obres de reforma del museu a la plaça del Rei 13.06.2018
El dissabte 16 de juny, a les 12 h, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona inaugura l’exposició TARRACO/MNAT al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Una mostra de síntesi que romandrà oberta mentre durin les obres de reforma del Museu Arqueològic a la plaça del Rei.
 
A partir d’una selecció de 178 peces del fons del museu, d’una àmplia tipologia i materials, TARRACO/MNAT fa un recorregut per vuit segles de la història de la Tàrraco romana. Ens explica com es va construir la ciutat amb materials d’arreu de la Mediterrània, com es decoraven les riques domus de la ciutat o les grans vil·les, la quotidianitat de la gent de Tàrraco o l’activitat econòmica i el comerç.

D’entre les peces exposades, destaquen el mosaic de la Medusa; un cuirassat, dos togats i la Venus trobats a les excavacions del Teatre; un mil·liari; la Nina d’Ivori; la pintura de la Nèmesi i una inscripció de l’amfiteatre; el lampadari conegut com el Negret; un mosaic d’opus sectile; les estàtues i els mosaics de les muses procedents de la vil·la dels Munts a Altafulla; i les fulcre o peus de triclini, incorporades recentment a la col·lecció del museu.
 
Visita l’exposició gratuïtament fins a l’1 de juliol.