El Museu d'Art de Girona acull l'exposició temporal "Miquel Blay. El camí de l'èxit" | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu d'Art de Girona acull l'exposició temporal "Miquel Blay. El camí de l'èxit"

La mostra, que culmina l’any Miquel Blay, es pot visitar fins al 17 d’abril de 2017 i recull 43 obres de l’autor 05.12.2016
El Museu d’Art de Girona acull, fins el 17 d’abril de 2017, l’exposició temporal “Miquel Blay. El camí de l’èxit. (1866-1936)”, amb la qual es culmina la programació d’actes organitzats durant aquest any per commemorar el 150è aniversari del naixement de l’escultor. La mostra aprofundeix en l'etapa de formació de l’artista, des del 1888, quan Blay va rebre una beca de la Diputació de Girona per estudiar a París i a Roma, fins al 1906, quan es va instal·lar a Madrid, després d’haver demostrat a bastament la qualitat de la seva producció.
 
“Miquel Blay. El camí de l’èxit” recull un total de 43 obres de l’autor, 31 de les quals són escultures, algunes de gran format. A més d’esbossos, proves, dibuixos i documents, també s’exposen obres destacades procedents del Museo del Prado, del Museo de la Real Acadèmia de Bellas Artes de Sant Fernando o del Museo Sorolla de Madrid, entre d’altres que provenen de col·leccions privades i públiques.
   
“Miquel Blay. El camí de l’èxit (1866-1936)” està comissariada per Mercè Doñate i s’ha gestat conjuntament amb l’exposició inaugurada el passat 3 de setembre al Museu de la Garrotxa (Olot), que amb el títol Miquel Blay. Sentiment Olotí, presenta la vinculació constant de l’artista amb la capital garrotxina durant tota la seva trajectòria.
 
Amb l’objectiu de donar unitat a les dues exposicions s’ha editat un únic catàleg que recull els textos i reflexions d’experts sobre aquests anys d’inici de l’escultor i la seva relació amb ambdues ciutats. La publicació revisa la biografia i obra de l’escultor i inclou estudis sobre les diverses facetes de l’artista a càrrec d’especialistes.