El Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel ja són d'Interès Nacional | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel ja són d'Interès Nacional

Una condició que els dota d’un estatus i una categoria que obre portes en la seva projecció i en les seves iniciatives 16.01.2019
Aquesta setmana, la Generalitat de Catalunya ha declarat el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel com a museus d’Interès Nacional. Aquest acord culmina el procés iniciat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, que va sol·licitar la declaració del Museu del Cau Ferrat i del Museu de Maricel com a museus d’interès nacional perquè entén que el nucli museístic i patrimonial de Sitges té una significació rellevant per al patrimoni cultural de Catalunya.
 
El Museu del Cau Ferrat conté les col·leccions d’art antic aplegades per l’artista Santiago Rusiñol (pintura, forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari), així com d’art modern (pintura, dibuix i escultura), i va ser declarat secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya l’any 2000.
 
El Museu de Maricel conté la Col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales d’art i antiguitats (pintura, escultura i arts de l’objecte del romànic, gòtic, renaixement i barroc) i d’art modern (pintura, dibuix i escultura), i la Col·lecció d’Art de la Vila, que acull obres de diferents èpoques d’art modern.
 
El Cau Ferrat i el Museu de Maricel se sumen als set museus que tenen aquesta categoria: la Fundació Joan Miró, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Montserrat, el Museu Picasso i el Museu Diocesà i Comarcal de Lleida; a més del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
 
La condició d’Interès Nacional permet a aquests museus dotar-se d’un estatus i una categoria que obre portes en la seva projecció i en les seves iniciatives, a més d’esdevenir una excel·lent carta de presentació per als seus visitants.

La nostra Comunitat

#patrimonigencat