El Museu Episcopal de Vic celebra 125 anys | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu Episcopal de Vic celebra 125 anys

El proper 9 de juliol tindrà lloc una jornada festiva plena d'activitats 01.07.2016
El Museu Episcopal de Vic celebra aquest any el seu 125è aniversari. El 7 de juliol de 1891, el bisbe Josep Morgades va inaugurar el Museu Arqueològic Artístic Episcopal de Vic, resultat dels esforços realitzat per un grup d’intel·lectuals i clergues de Vic de la Renaixença per recuperar el patrimoni artístic català.
 
Des dels seus inicis, la missió del Museu sempre ha estat conservar, exhibir, investigar i difondre el patrimoni que conserva. Ho demostren les tretze exposicions temporals que ha acollit des de la seva reobertura, la col·laboració en projectes de recerca amb universitats i institucions científiques, l’organització de jornades dedicades a aspectes científics, educatius i de difusió cultural, la integració en col·lectius com la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya o la Xarxa de Museus d'Art Medieval d'Europa o la seva variada oferta d'activitats per a tots els públics.
 
A més d’estrenar nou web, el MEV vol celebrar el seu 125è aniversari amb una jornada festiva de portes obertes plena de sorpreses i activitats per a tots els públics el proper 9 de juliol. Des de les 11:30h fins les 19h i haurà demostracions de combats medievals, el ball de l’Àliga i l’aligueta, activitats familiars, música medieval, Secrets del museu... No t’ho perdis!