Aquesta proposta de
Catalonia Sacra et portarà a conèixer els temples de l’extrem oest del bisbat de Girona que, fins al segle XX, arribava fins a les terres de la Vall de Camprodon.
SANT CRISTÒFOL DE BEGET La ruta comença amb la visita a l’església de
Sant Cristòfol de Beget, un magnífic exemplar de l’arquitectura romànica de l’alta Garrotxa, amb elements decoratius tan característics com les arcades cegues llombardes. S’hi conserva una important talla romànica del Crist de Beget.
SANTA CECÍLIA DE MOLLÓ A 30 minuts de Beget s’hi troba
Santa Cecília de Molló, una magnífica i austera església romànica i una notable mostra de l’arquitectura pirinenca dels segles XI i XII. Té un solemne campanar de cinc pisos adossat al mur nord amb decoracions típiques de l’arquitectura llombarda introduïda al territori.
SANT PERE DE CAMPRODON Molló i Camprodon els separa un trajecte de 15 minuts aproximadament. En aquest municipi s’hi troba el
Monestir de Sant Pere de Camprodon, fundat pel comte Guifré II de Besalú a mitjans del segle X. Tot i que avui dia només se’n conserva la bella i austera església, va ser un important monestir entre els segles XI i XV.
SANTA MARIA DE CAMPRODON Molt a prop del monestir es troba l’església de Santa Maria de Camprodon. Actualment s’hi conserva l’arqueta de Sant Pal·ladi, una peça d’orfebreria gòtica del primer terç del segle XIV que funciona com a reliquiari. Custodia les restes del sant, patró de la vila, i seria originària del monestir de Sant Pere, on es venerava.
Aquest itinerari de Catalonia Sacra està enfocat a grups i té una durada de 6 hores. Per a més informació us podeu posar en contacte a través del telèfon 693 720 202 o del correu electrònic
reserves@cataloniasacra.cat.
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural