tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya.

Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

La Biblioteca de Catalunya publica el llibre electrònic 'Música i litúrgia medieval (S. IX-XIII)'

Una obra a càrrec de la musicòloga Maria Incoronata Colantuono 29.03.2017
La Biblioteca de Catalunya ha publicat el llibre electrònic d'accés lliure Música i litúrgia medieval a la Biblioteca de Catalunya (S. IX-XIII), una obra a càrrec de la musicòloga Maria Incoronata Colantuono, que fa una introducció a la música i litúrgia medieval dels segles IX-XIII i que mostra una acurada selecció de documents que es conserven a la Biblioteca de Catalunya.
 
L’obra vol apropar als lectors els conceptes fonamentals sobre la relació entre música i església, a través d’entrevistes a especialistes com Jesús Alturo, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona; Juan Carlos Asensio, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya o Joaquim Garrigosa, director de l’Auditori; entre altres.
 
El llibre conté tres interpretacions de cants litúrgics i musicals acompanyats d’una explicació prèvia, a càrrec de Juan Carlos Asensio: l’ofertori Confitebor tibi Domine, la verbeta Ab hac familia i el responsori de Setmana Santa Omnes amici mei dereliquerunt me, que es localitzen en diferents documents de la Biblioteca de Catalunya.
 
Finalment, es presenta una peça transcrita i interpretada per Antoni Rossell a partir de la comparació entre la versió del Graduale Triplex i el manuscrit M 1451/19 de la Biblioteca de Catalunya, un full de gradual del segle XII, l’alleluia Jubilate Deo.

Consulta el llibre