La Biblioteca de Catalunya publica el llibre electrònic 'Música i litúrgia medieval (S. IX-XIII)' | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Biblioteca de Catalunya publica el llibre electrònic 'Música i litúrgia medieval (S. IX-XIII)'

Una obra a càrrec de la musicòloga Maria Incoronata Colantuono 29.03.2017
La Biblioteca de Catalunya ha publicat el llibre electrònic d'accés lliure Música i litúrgia medieval a la Biblioteca de Catalunya (S. IX-XIII), una obra a càrrec de la musicòloga Maria Incoronata Colantuono, que fa una introducció a la música i litúrgia medieval dels segles IX-XIII i que mostra una acurada selecció de documents que es conserven a la Biblioteca de Catalunya.
 
L’obra vol apropar als lectors els conceptes fonamentals sobre la relació entre música i església, a través d’entrevistes a especialistes com Jesús Alturo, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona; Juan Carlos Asensio, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya o Joaquim Garrigosa, director de l’Auditori; entre altres.
 
El llibre conté tres interpretacions de cants litúrgics i musicals acompanyats d’una explicació prèvia, a càrrec de Juan Carlos Asensio: l’ofertori Confitebor tibi Domine, la verbeta Ab hac familia i el responsori de Setmana Santa Omnes amici mei dereliquerunt me, que es localitzen en diferents documents de la Biblioteca de Catalunya.
 
Finalment, es presenta una peça transcrita i interpretada per Antoni Rossell a partir de la comparació entre la versió del Graduale Triplex i el manuscrit M 1451/19 de la Biblioteca de Catalunya, un full de gradual del segle XII, l’alleluia Jubilate Deo.

Consulta el llibre