tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ fa un pas més per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO

La candidatura prioratina es presentarà a la UNESCO el febrer de 2018 06.10.2017
La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ ha estat acceptada pel ​Consejo del Patrimonio Histórico per aspirar a ser Patrimoni Mundial de la UNESCO. La candidatura es presentarà al Centre del Patrimoni Mundial de la UNESCO el proper mes de febrer de 2018 per a què sigui reconeguda, si s’escau, el 2019.

La proposta de candidatura, segons els requisits de la UNESCO, justifica el seu valor universal excepcional, en base als criteris V i VI establerts per la Convenció: per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».
 
La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona i ha comptat el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.