tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

La Cartoixa d'Escaladei recupera part de la seva esplendor

S’han adequat els accessos i restaurat l’hort i el mirador de la cel•la C per millorar l’experiència de la visita 20.02.2017
Les darreres actuacions a la Cartoixa d’Escaladei, al Priorat, han permès obrir al públic diversos espais de la cel·la C com l’hort i el mirador -que han estat restaurats per tal de fer més comprensible als visitants el model de vida dels monjos cartoixans-; adequar els accessos al monument per millorar l’experiència de visita; així com la redacció dels projectes de rehabilitació i museïtzació del claustre major i del nou espai d’acollida del monument.

Les obres s’han dut a terme en el marc del programa Patrimoni en Acció, amb el qual el Departament de Cultura i l’Obra Social ‘la Caixa’ fomenten l’ús i el coneixement del patrimoni cultural català.

Per al 2017, estan previstes la culminació de la redacció del projecte del nou espai d’acollida i espai D.O.Q. Pirorat; la restauració de la façana del sagrari de l’església, que durà a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, així com les obres de restauració i museïtzació del claustre major, que també es duran a terme dins el programa Patrimoni en Acció.
 
Amb aquestes i altres actuacions dutes a terme els darrers deu anys, el Departament de Cultura fa una aposta clara per posicionar el monument com a element patrimonial identitari del Priorat i dotar-lo de nous espais de visita. D’aquesta manera se suma i enriqueix la candidatura Priorat-Montsant-Siurana com a patrimoni mundial de la UNESCO.