La Cartoixa d'Escaladei recupera part de la seva esplendor | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Cartoixa d'Escaladei recupera part de la seva esplendor

S’han adequat els accessos i restaurat l’hort i el mirador de la cel•la C per millorar l’experiència de la visita 20.02.2017
Les darreres actuacions a la Cartoixa d’Escaladei, al Priorat, han permès obrir al públic diversos espais de la cel·la C com l’hort i el mirador -que han estat restaurats per tal de fer més comprensible als visitants el model de vida dels monjos cartoixans-; adequar els accessos al monument per millorar l’experiència de visita; així com la redacció dels projectes de rehabilitació i museïtzació del claustre major i del nou espai d’acollida del monument.

Les obres s’han dut a terme en el marc del programa Patrimoni en Acció, amb el qual el Departament de Cultura i l’Obra Social ‘la Caixa’ fomenten l’ús i el coneixement del patrimoni cultural català.

Per al 2017, estan previstes la culminació de la redacció del projecte del nou espai d’acollida i espai D.O.Q. Pirorat; la restauració de la façana del sagrari de l’església, que durà a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, així com les obres de restauració i museïtzació del claustre major, que també es duran a terme dins el programa Patrimoni en Acció.
 
Amb aquestes i altres actuacions dutes a terme els darrers deu anys, el Departament de Cultura fa una aposta clara per posicionar el monument com a element patrimonial identitari del Priorat i dotar-lo de nous espais de visita. D’aquesta manera se suma i enriqueix la candidatura Priorat-Montsant-Siurana com a patrimoni mundial de la UNESCO.