tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

Més d’una seixantena d’activitats per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

A Catalunya els actes i activitats s’allarguen durant tota la setmana fins diumenge 10 de juny 05.06.2018
Els arxius catalans han donat el tret de sortida a una setmana plena d'activitats amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra aquest dissabte 9 de juny arreu del món. Amb més d’una seixantena d’activitats culturals, es donen a  conèixer aquests equipaments culturals de primer ordre i les tasques de custòdia del patrimoni documental que duen a terme els professionals que hi treballen.
 
Catalunya conserva un patrimoni documental excepcional que recula als segles IX i X i que deriva de la seva històrica adhesió al document escrit, ja durant aquells segles, de la força adquirida per les seves institucions nacionals i de la intensitat de l’activitat dels catalans en tots els àmbits privats, des de l’economia a la cultura, l’associacionisme o l’activitat política dels segles contemporanis.
 
Les activitats organitzades pels arxius d’arreu de Catalunya s’adrecen a tots els públics amb un ampli ventall d’opcions, entre exposicions, cursos, conferències, jornades de portes obertes o tallers. Consulta totes les activitats al web del Dia Internacional dels Arxius 2018: http://patrimoni.gencat.cat/dia2018