TV3 estrena “Art Endins”, un viatge a l’interior del patrimoni artístic de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Una de les imatges que aparèixen al programa. Fragment del retaule d'advocació franciscana, de Lluís Borrassà (Museu Espiscopal de Vic)

TV3 estrena “Art Endins”, un viatge a l’interior del patrimoni artístic de Catalunya

S’emetrà els dijous a les 22:45h al 33 27.09.2016
TV3 estrena aquesta setmana el nou programaArt Endins” amb la voluntat d’acostar l’espectador a l’immens patrimoni en arts plàstiques que hi ha a Catalunya; de convidar-lo a fer una immersió en les històries i anècdotes, sovint desconegudes, que acompanyen les obres i els objectes de museus, fundacions, palaus, esglésies o col·leccions privades del país.
 
“Art Endins” farà un viatge a través de l’art del Renaixement i el barroc, el modernisme i el noucentisme. Ens descobrirà, entre altres, pintures que es troben al Palau Güell o al monestir de Sant Benet de Montserrat; el treball escultòric procedent d’Erill la Vall o de la Basílica del Pi de Barcelona; els fons de reserva i les sales de molts museus a Olot, Lleida, Reus, Vic, Solsona, Valls, Figueres...
 
El programa ens aproparà històries curioses i posarà en contacte l’espectador amb el fascinant món dels historiadors, restauradors i conservadors d’art.
 
El primer capítol s’emetrà aquest dijous 29 a les 22:45h pel 33