Una exposició única sobre la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, ara al MAC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Una exposició única sobre la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, ara al MAC

Un conjunt arqueològic excepcional resultat de més de 30 anys de cerca 10.02.2017
Ja pots visitar a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya l’exposició "La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber", una mostra que exposa per primera vegada materials arqueològics recuperats i imatges de realitat virtual d’aquesta fortalesa excepcional de la fortificació europea i peninsular de la primera edat del ferro.

Amb aquesta exposició, que es podrà visitar fins el 30 d’abril, el MAC presenta el resultat de més de 30 anys de recerca d’un conjunt arqueològic únic que ha capgirat aspectes fonamentals del coneixement de la civilització ibèrica i dels ilergets.

La mostra, la primera d’aquestes característiques sobre aquest jaciment arbequí, presenta materials arqueològics recuperats a les excavacions de la fortalesa, habitada entre els anys 775 i 300 aC; imatges del nou projecte de realitat virtual, i una maqueta. El seu discurs expositiu té per objectiu mostrar la singularitat de la fortalesa en el món ibèric i, a través d’ella, explicar la formació del poble ilerget, el més poderós dels ibers al nord de l’Ebre.

L'exposició, itinerant, ha estat produïda pel Museu de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida.

Si vols aprofundir sobre aquesta excepcional fortalesa, no et perdis les activitats que el MAC ha organitzat al voltant de la mostra:
  • - Visites guiades exclusives a càrrec d’Emili Junyent, comissari de la mostra (Diumenges 26 de febrer i 26 de març a les 12:30 h)
  • - Conferència a càrrec de la professora Natàlia Alonso (Dijous 23 de febrer a les 19 h)
Si vols més informació descarrega’t l'app o consulta el web www.vilars.cat.