“Una Mar de Vinyes”, un recorregut per la producció del vi a Empúries | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

“Una Mar de Vinyes”, un recorregut per la producció del vi a Empúries

L’exposició es pot visitar al MAC Empúries fins l’11 de setembre de 2016 20.06.2016
El jaciment d’Empúries estrena la mostra “Una Mar de Vinyes. Nunc est bibendum”, un recorregut per la producció del vi en època romana: des de les tècniques de conreu i el premsat, passant per la distribució comercial del producte en vaixells i àmfores, fins el consum final.

La mostra inclou reproduccions d’un vaixell amb una càrrega d’àmfores, una premsa o fins i tot una taberna romana, a més de més de 80 objectes relacionats amb el món del vi d’aquella època: àmfores, marques dels antics productors de la regió, vasos i copes, materials pel treball del camp o peces curioses com els taps que s’utilitzaven per a segellar les àmfores.

El vi es va introduir a Empúries durant l’època grega, tot i que no va ser fins a l’arribada dels romans quan el territori va passar a ser de consumidor a productor de vi. L’exposició mostra com això va afectar l’economia des de diversos sectors: des de l’agricultura, la propietat de la terra i els conreus de la vinya, el procés de vinificació, la fabricació d’envasos, el transport o la comercialització.

Consulteu les activitats paral•leles organitzades en el marc de l’exposició, com visites guiades o tasts de vins.