Visitmuseum, la nova app dels museus catalans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Visitmuseum, la nova app dels museus catalans

Disponible en 4 idiomes, és una eina de suport a la visita que l’usuari fa al museu 05.10.2016
Avui s’ha presentat al Museu de Badalona Visitmuseum, la primera aplicació mòbil que recull informació dels museus registrats de Catalunya: en total, 229 equipaments museístics i més de 1300 objectes. Està disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i actua com a eina de suport a la visita presencial que l’usuari local i turista fa al museu.
 
L’app complementa el seu recorregut amb continguts visuals i de text perquè el visitant gaudeixi amb detall d’una selecció acurada de les principals peces de cada museu. Visitmuseum ofereix també totes les dades pràctiques per a la visita i els enllaços corresponents per ampliar la informació o poder compartir l’experiència a les xarxes socials.
 
En aquesta posada en funcionament, l'app incorpora les primeres audioguies del projecte, que continuaran creixent: les dels museus de Badalona, Cambrils, La Noguera, Palafrugell i Palamós. Han estat padrinades per les veus de diferents personalitats del món social i cultural que tenen una vinculació especial amb cadascun dels museus, com és el cas del cuiner Joan Roca o l’actor Lluis Marco, el periodista Enric Calpena o la filòloga i historiadora Dolors Bramon.
 
Visitmuseum ha estat ideat i desenvolupat per les xarxes territorials de museus de Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines i els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i ha estat finançat íntegrament per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) de la Generalitat de Catalunya.

Descarrega't l'aplicació per iOS i Android