Famílies i educació | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Et proposem una sèrie d'activitats pensades perquè puguis fer en família o individualment, amb eines que de ben segur tens a casa. Són ben fàcils i divertides i grans i petits descobrireu el nostre passat. 


La línia del temps

Si vols aprendre tot pintant les diferents etapes de la nostra història, el Museu d’Història de Catalunya posa a la teva disposició la línia del temps. Descarrega-la aquí.


El joc de les parelles de la nostra història

El Museu d'Història de Catalunya et proposa un joc per fer en família des de casa i passar una bona estona plegats: el joc de les parelles de la nostra història! Entrena la memòria a la vegada que, de passada, descobreixes les diferents èpoques històriques i alguns dels seus trets característics. Descarrega'l aquí.


Els jocs de la Ruta dels Ibers

El Museu d’Arqueologia de Catalunya, mitjançant la Ruta dels Ibers, posa a disposició de les famílies diversos jocs descarregables en línia: des dels retallables dels guerrers ibers i la dona ibera fins a jocs de taula com l'Oca Iber, l'Iberomino i el Memory Iber. Descarrega'ls aquí

 

Els jocs del MNAT

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona proposa una sèrie d'activitats pensades perquè els infants les puguin fer sols o en família.

 


La mitologia i Empúries

Dues propostes ben divertides de la seu d'Empúries del Museu d'Arqueologia de Catalunya:

 

  • Animals mitològics i com crear-los! La mitologia grega i romana està plena d'herois, déus i deesses, però no podem oblidar que es van enfrontar a nombrosos animals i éssers fantàstics, la majoria terribles i perillosos. Voleu crear el vostre animal fantàstic i mitològic? Pot ser bo, o dolent, pot ser una barreja de diversos animals, pot tenir urpes, ales, banyes o escates verinoses. A més us podeu inventar els seus poders, on viu i sobretot com es diu!! Som-hi!
  • Asclepi, una gran història!: Ja sabeu que la mitologia grega i romana està plena d'històries fascinants amb herois valents, criatures màgiques, i déus i deesses amb superpoders. Us convidem a descobrir la història (o mite) del déu Asclepi, el déu grec de la medicina, potser és una mica truculenta però els antics grecs eren així, què hi farem... A més, si en teniu ganes un proposem també un petit treball manual: un retallable que podreu imprimir, pintar, retallar i intentar enganxar amb volum!! 

 

La història de Sant Feliu de Guíxols

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols posa a disposició de les famílies diversos recursos sobre la història del municipi per fer en família:

  • El signari iber: aprèn com funcionava el signari dels ibers tot escrivint el teu nom
  • La indústria surera a Sant Feliu de Guíxols: descobreix la història de les fàbriques de suro a Sant Feliu de Guíxols entre el 1790 i 1937 i la seva evolució. Mou-te pel mapa interactiu mentre aprens sobre les fàbriques que hi havia a Sant Feliu de Guíxols. 
  • A tota màquina!: construeix la línia del ferrocarril de Sant Feliu a Girona i condueix el viatge inaugural. Amb aquest joc interactiu podràs construir la línia del ferrocarril amb l’ajut d’uns personatges molt interessants. 


Romànic Obert

Dins el marc del programa Romànic Obert de Departament de Cultura i Obra Social “La Caixa”, us oferim una llista de reproducció sobre el Romànic català adreçada a infants i joves per tal que coneguin, d'una manera ben divertida, la història de l’art català.

 


Contes 

  • ConteTren: El Víctor, el protagonista dels contes del Museu del Ferrocarril de Catalunya, us explicarà de forma virtual una història ben divertida sobre el món del ferrocarril i la col·lecció del museu.
  • Una mà de contes del Museu Nacional: recull de contes al voltant de peces de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul

Et proposem aquesta activitat perquè coneguis la història d'aquest conjunt rupestre amb un seguit d'activitats. Descarrega-la aquí


La cabra d'or i el tresor de Sant Pere de Rodes

Et portem la llegenda de la cabra d'or perquè t'endinsis en l'imaginari dels tresors i del Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes. Descarrega-la aquí


Aprenem jugant amb els genis

  • Aprenem jugant amb Gaudí: Amb aquesta activitat buscaràs el Gaudí que tots portem a dins. De la mà de YoumeKids et proposem crear un marc de fotos amb trencadís a l'estil gaudinià. Aquí trobaràs tota la informació per poder fer aquesta activitat tan divertida! 
  • Aprenem jugant amb Picasso: Et proposem un taller de màscares africanes picassianes on t'inspiraràs amb el quadre del pintor malagueny "Les senyoretes del carrer d'Avignon". Aquí trobaràs tota la informació. 
  • Aprenem jugant amb Miró: Per Joan Miró la cuina era un lloc especial on trobava objectes humils que el fascinaven i que van fomentar la seva passió per l’objecte. Podeu imaginar que ens proposa el joc? Aquí trobaràs tota la informació. 
  • Aprenem jugant amb Pau Casals: Amb aquesta proposta podràs fer una activitat plàstica i musical de construcció d’instruments de la mà dels nostre geni musical, Pau Casals. Aquí trobaràs tota la informació.