Documentals TV | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Documentals TV

Un recull dels programes de TV3 en els que hem participat al llarg dels darrers anys. Són programes divulgatius que expliquen l'art i la història de Catalunya d'una manera innovadora i diferent perquè tots els públics descobreixin la riquesa patrimonial de Catalunya.

 

 

EL LLOC DELS FETS

Producció de TV3 i Createl, en col·laboració amb l'Agencia Catalana de Patrimoni Cultural, l'Agència Catalana de Turisme, les diputacions catalanes i GSMA, que recorre diferents punts de la geografia catalana per conèixer traïcions, estafes, crims, secrets, obsessions o venjances que van passar a Sant Pere de Casserres, al poblat ibèric d'Ullastret, al castell de Miravet, al Palau de Maricel de Sitges, a la Seu Vella de Lleida, als monestirs de Santes Creus, Sant Pere de Rodes, Sant Cugat del Vallès o l'església de Sant Pere de Ripoll, a la Tàrraco romana, al Palau Reial de Barcelona, a la Universitat de Cervera, i la fàbrica Asland de Castellar de n'Hug. Tretze llocs amb tretze històries, la majoria poc conegudes, que ens porten a un passat que va des dels ibers fins a principis del segle XX i que ens permetran gaudir de la bellesa d'aquests monuments, del seu entorn i dels atractius que ofereixen actualment.

 

 


ART ENDINS

Programa de TV3 que va comptar amb l’assessorament de la Direcció General de Patrimoni Cultural i de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i en el que s’acosta a l'espectador a l'immens patrimoni en arts plàstiques que hi ha a Catalunya. Convida a fer una immersió en les històries i anècdotes, sovint desconegudes, que acompanyen les obres i els objectes de museus, fundacions, palaus, esglésies o col·leccions privades del país. Hi van participar museus de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya i museus de la Generalitat. El programa sencer aquí.

 


Entrevistes “Patrimoni artístic, present i futur” 
El programa de TV3 Art Endins, convida a experts i responsables institucionals de Catalunya a examinar l’estat del patrimoni artístic del nostre territori, a reflexionar sobre la seva conservació, l’adaptació als nous llenguatges museístics o la validesa de les actuals polítiques patrimonials. El programa d'entrevistes sencer aquí.

 

 


SOTA TERRA

Poducció de TV3 presentada per l'actor Fermí Fernàndez. Un programa d'història, diversió, humor, aventura i rigor, on l’arqueologia pren el protagonisme. Guiats per l’Eudald Carbonell, els arqueòlegs i arqueòlogues buscaran homínids de fa un milió d'anys, excavaran trinxeres de la Guerra Civil Espanyola, trobaran fortaleses medievals, viatjaran a ciutats romanes desconegudes o tafanejaran en colònies industrials. El programa sencer aquí.

Primera temporada:

 

Segona temporada:

La nostra Comunitat

#patrimonigencat