tancar

El 2018 celebrem l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per descobrir la riquesa i diversitat del nostre patrimoni. Monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot un món per descobrir!

+info

Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes

Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes

Al capdamunt de la serra de Verdera, dins del Parc Natural del Cap de Creus, i amb una vista espectacular sobre la badia de Roses, s'aixeca un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. El centre del conjunt és el monestir de sant Pere de Rodes, l'element més important del qual és l'església, obra cabdal i excepcional dins del romànic català. També són destacables els 2 claustres superposats i la resta de dependències amb unes vistes úniques sobre tot el sector de la costa mediterrània.

Molt a prop hi trobem l’església de Santa Helena en el nucli de l’antic poblat medieval de Santa Creu de Rodes, situat en un lloc privilegiat que ofereix un paisatge impressionant.

S’hi han rodat els llargmetratges La banda del pecas (1968) de Jesús Pascual i Cabezas cortadas (1970) de Glauber Rocha.

Preus

A consultar

Contacte

Camí del Monestir, s/n
17489 Port de la Selva
Girona

Agència Catalana de Patrimoni Cultural - Àrea de Monuments i Jaciments
+34 93 554 76 83
monuments.acdpc@gencat.cat