Activitats per gaudir dels museus, monuments i jaciments durant aquesta Setmana Santa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Activitats per gaudir dels museus, monuments i jaciments durant aquesta Setmana Santa

Destaca la inauguració de la ruta guiada “Taüll 900” en el marc de l’Any Taüll 25.03.2024
Durant les vacances de Setmana Santa, els museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya proposen una trentena d’activitats per gaudir del patrimoni cultural. Visites guiades i teatralitzades, exposicions, tallers i jocs familiars, entre altres, perquè tota la ciutadania pugui gaudir del patrimoni cultural. Totes les propostes es poden consultar en l’agenda en línia del portal web patrimoni.gencat.cat.
 
Els monuments de la Generalitat de Catalunya han programat visites guiades en horaris especials de Setmana Santa, del dissabte 23 de març al dilluns 1 d'abril (excepte dilluns 25 de març): al Reial Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia), al Monestir de Sant Pere de Rodes (el Port de la Selva), al Castell de Miravet, la Cartoixa d’Escaladei i al Castell Monestir d’Escornalbou. A la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol (Tornabous) hi ha una visita guiada el dissabte 30 de març.
 
A  més, a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran s’ha programat, pel 29 de març, un joc d’escapada on els participants hauran de resoldre un seguit d’enigmes que els portaran a descobrir les dependències dels canonges i sortir de la Canònica per trobar l’amulet de la reina.
 
El Centre Romànic de la Vall de Boí estrena, el dia 22 de març, la nova ruta ‘Taüll 900 anys’. Una passejada per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, pensada especialment per celebrar l’aniversari dels 900 anys de la seva consagració, on els visitants podran conèixer com es desenvolupava la cerimònia de consagració d’una església en època medieval.
 
Els museus i jaciments de la Generalitat proposen més de 20 activitat per aquests dies de vacances. Consulta-les totes a l’agenda en línia!
 
 
Escapades, rutes i abonaments
 
A més de l’agenda d’activitats, al web patrimoni.gencat.cat hi ha disponible una gran selecció d’escapades i rutes perquè l’usuari triï aquelles que més li interessin.
 
Entre els abonaments i descomptes destaca la nova proposta de la targeta De Bat a Bat: dos nous abonaments per descobrir el patrimoni cultural de la Costa Brava i Costa Daurada. Des de només 10 euros, l’usuari pot visitar 8 museus, monuments i jaciments durant tot un any.