Descobreix el patrimoni natural, gastronòmic i cultural de les Terres de l‘Ebre | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Descobreix el patrimoni natural, gastronòmic i cultural de les Terres de l‘Ebre

Participa en les festes tradicionals de l’arròs i visita els museus imprescindibles per conèixer la història de la regió
Les Terres de l’Ebre és una regió formada per les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Té un ric patrimoni natural, gastronòmic i cultural que et proposem descobrir: aprofita les festes tradicionals de l’arròs per endinsar-te en el seu passat i no deixis de visitar també els seus imprescindibles museus.  
 
FESTES TRADICIONALS DE L’ARRÒS
 
De l’1 al 22 de juny, pots viatjar al passat de les Terres de l’Ebre i participar de les festes tradicionals de l’arròs. Els pagesos mostren al públic com els avantpassats del delta plantaven els camps d’arròs. Gaudeix de la festa i de les demostracions del cultiu tradicional a l’Aldea (1 de juny), Amposta (2 de juny), Deltebre (9 de juny), L’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja (16 de juny) i Sant Carles de la Ràpita (22 de juny).
 
ELS MUSEUS
 
Aprofita l’escapada per endinsar-te encara més en el passat de la regió i no et perdis un museu imprescindible: el Museu de les Terres de l’Ebre i alguna de les seves extensions.
 
Museu de les Terres de l’Ebre
 
La seva seu central es troba a Amposta i acull dues sales d’exposicions, “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana” i “L’Ebre: camí d’aigua”. A través d’una escenografia suggerent, descobriràs els testimonis de les cultures que han habitat les Terres de l’Ebre al llarg de la història.
 
Museu de la Mar de l’Ebre
 
El Museu de la Mar de l’Ebre és una extensió del Museu de les Terres de l’Ebre. Acull a la primera planta dues exposicions permanents que sintetitzen la rica biodiversitat, la importància i perillositat de la navegació, i les formes de vida al voltant de la desembocadura de l'Ebre.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural