El Cap de setmana Ibèric 2022 presenta la cultura ibèrica amb un centenar d’activitats gratuïtes arreu de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Cap de setmana Ibèric 2022 presenta la cultura ibèrica amb un centenar d’activitats gratuïtes arreu de Catalunya

Dissabte 1 i diumenge 2 d’octubre en els principals jaciments ibèrics catalans 28.09.2022
Aquest cap de setmana se celebra la 22a edició del Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers amb més de 100 activitats gratuïtes per a tots els públics en 27 jaciments ibèrics de Catalunya.
 
El Cap de Setmana Ibèric està organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya que, a través dels jaciments i museus que integren la Ruta dels Ibers, vol descobrir com era la vida fa més de 2.200 anys a les nostres terres. Una oportunitat única per redescobrir el nostre passat, passejar per enclavaments espectaculars i meravellar-se davant de troballes úniques, tot plegat  de la mà d’alguns dels millors arqueòlegs del país.
 
La proposta cultural permet apropar-se a la cultura dels ibers d’una manera divertida, fer accessibles a tots els públics els jaciments ibèrics catalans a través de reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, tasts de menjar i beguda ibèrica...
 
Com cada any, el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Aquesta nova edició se celebra sota el títol “L’enigma de la llengua ibèrica” i s’han programat moltes activitats per conèixer aquesta fascinant escriptura, la primera de la península, que encara avui està per desxifrar!
 
Consulta l’agenda d’activitats a través d’un mapa geolocalitzat per jaciments o descarrega el programa
 
Juguem amb els ibers
 
A tots els nens i les nenes que participin aquest cap de setmana de les activitats de descoberta del patrimoni ibèric català, se’ls regalarà un joc realitzat per l’il·lustrador Iván Bravo, un dels referents actuals i amb una gran projecció internacional.
 
Per viure una aventura trepidant al món desaparegut dels ibers proposem a famílies i escoles jugar al videojoc col·laboratiu Balkeuni, Amusic i la Pàtera del Llop. Hi trobaran una sèrie de reptes relacionats amb els ibers: història, costums, tecnologia que empraven, territori que ocupaven les diferents tribus, en descobrirem l’escriptura… Amb l’objectiu de passar una bona estona i despertar l’interès per la cultura de les persones que van viure a casa nostra fa més de 2.200 anys!