El Patrimoni Emociona: Buscadors d’or al Segre | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

El Patrimoni Emociona - ACPC

El Patrimoni Emociona - ACPC

Mapa

El Patrimoni Emociona: Buscadors d’or al Segre

Un itinerari ple de sensacions a recer de les aigües tranquil·les del Segre

Et proposem posar-te a la pell dels antics buscadors d’or del riu Segre i descobrir la història d’aquesta activitat i, al mateix temps, endinsar-te en la ciutat mil·lenària de Balaguer. Vols trobar or? Acompanya’ns!

MUSEU DE LA NOGUERA

Visitarem un dels museus més importants de la Catalunya interior, on es narra la història andalusina de la ciutat i la importància que va tenir la medina d’Hisn Balagi i l’extracció aurífera del Segre. L’or i les fèrtils terres de la plana van tenir un paper determinant en el creixement de la ciutat.

CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE L’OR

Tot passejant pel centre històric de Balaguer arribarem al Centre d’Interpretació de l’Or, on coneixerem els secrets de la recerca d’or i aprendrem a separar les palletes de la sorra.

CERCA D’OR AL RIU SEGRE

Ara sí! És el moment de provar sort: degudament equipats i entrenats ens endinsarem al riu a la recerca de l’or. Cal tenir paciència, però segur que al final trobaràs el preuat metall i te l’emportaràs a casa!

TAST DELS SABORS DEL SECÀ

El vi i l’oli són dos dels productes estrella de La Noguera. Al llarg de l’itinerari et proposem tastar l’oli dels productors locals i el vi de la DO Costers del Segre.

DINAR ANDALUSÍ

No pots marxar sense assaborir un autèntic àpat andalusí inspirat en els antics receptaris medievals. T’avancem que l’or n’és un dels seus ingredients! Després, et proposem visitar els orígens de tot plegat: a la part alta de la ciutat trobem els vestigis de l’antiga ciutat musulmana.

 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural