El Patrimoni Emociona: Viatge al cor de la vinya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

‘El Patrimoni Emociona’ - ACPC

‘El Patrimoni Emociona’ - ACPC

Mapa

El Patrimoni Emociona: Viatge al cor de la vinya

Ofici i tradició enològica

Et convidem a conèixer de primera mà el procés tradicional de l’elaboració del vi i l’aiguardent. Un sector econòmic clau per al desenvolupament de la Catalunya moderna.

MUSEU DE LA VIDA RURAL

Com era la feina del vinicultor fa un segle? Al Museu t’ensenyarem les tècniques i les eines que intervenien en el procés, així com els carros i les primeres màquines; tot un avenç tecnològic a la viticultura de fa 100 anys!

TAST DE VINS

Provarem el resultat final de la feina ben feta amb un tast dirigit de vins de la DO Conca de Barberà, elaborat amb la varietat autòctona de trepat.

VISITA A LA FASSINA BALANYÀ

L’aiguardent també va tenir un paper destacat en l’activitat econòmica de la zona a principis del segle XX. Ho veurem durant el recorregut per la Fassina Balanyà, on també podrem tastar aquest licor fet a base de trepat.

CELLER COOPERATIU DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

El de l’Espluga de Francolí va ser el primer celler cooperatiu encarregat a un arquitecte de prestigi. Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Montaner, va iniciar la construcció dels “cellers d’autor” o “cellers de rics” amb la projecció i la direcció de les obres. La visita ens aproparà a l’important fenomen del cooperativisme i a la construcció de les “catedrals del vi” modernistes.

Una ruta per a tota la família que pots finalitzar amb un excel·lent dinar basat en la cultura del vi. Si véns amb nens, durant el tast de vins els pots deixar amb un monitor que dirigeix una activitat especialment pensada per als més petits.
 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural