El romànic del Baix Llobregat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


1. Santa Maria de Cervelló
2. Sant Ponç de Corbera

El romànic del Baix Llobregat

Descobrint antigues esglésies d’aquest territori de frontera
Barcelona
Aquesta proposta de Catalonia Sacra et portarà a conèixer els tresors amagats que parlen dels orígens del Baix Llobregat. Tot i que avui dia és una comarca molt urbanitzada, aquest territori de frontera es vertebrava mitjançant castells, parròquies i monestirs. En són exemples Santa Maria de Cervelló i Sant Ponç de Corbera.

SANTA MARIA DE CERVELLÓ

Situada sota les ruïnes del castell de Cervelló, al sud del nucli antic del poble, l’església de Santa Maria de Cervelló és una manifestació del primer romànic, on l'ús de la pedra de la zona dóna a l'arquitectura un to rogent. Al llarg de la història ha anat canviant la seva dedicació: l'advocació a Santa Maria de Cervelló es va adoptar a principis del segle XX.

SANT PONÇ DE CORBERA

La poderosa i compacta església de Sant Ponç de Corbera és l’únic component que resta d’un antic monestir benedictí. Malgrat la destrucció del conjunt monàstic, l’església, que és una bona mostra del primer romànic del s. XI, es troba en un molt bon estat de conservació.

Aquest itinerari de Catalonia Sacra està enfocat a grups i té una durada aproximada de 4 hores. Per a més informació et pots posar en contacte a través del telèfon 693 720 202 o del correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat.

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural