Els millors platós de cine | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Call jueu de Girona. Luís Borges Alves / Flickr. CC BY-NC 2.0

Mapa

Els millors platós de cine

Espais del patrimoni a la gran pantalla

Algunes d’elles són pel·lícules i sèries d’èxit internacional. Perquè les hem triat? Perquè han estat filmades en espais i monuments emblemàtics del nostre patrimoni. Una proposta especialment dedicada als cinèfils que vulguin recórrer els escenaris dels seus films preferits. Silenci, es roda!

 

‘Joc de Trons’

La sèrie de l’HBO s’ha deixat seduir per Girona. A la propera temporada sembla ser que hi podrem veure espais com el Monestir de Sant Pere de Galligants i el Call Jueu. Has participat en els càstings?
 

‘Todo sobre mi madre’

Guanyadora d’un Òscar, la pel·lícula de Pedro Almodóvar mostra una Barcelona passada pel filtre únic del director manxec. Al Cementiri de Montjuïc hi tenia lloc una de les escenes més emotives.
 

‘El perfum’

Qui no ha llegit la novel·la o vist la pel·lícula? El perfum és una de les grans històries dels últims anys: tot i estar ambientada a París, el carrer Ferran de Barcelona va ser un dels escenaris de rodatge.
 

‘Vicky Cristina Barcelona’

En aquesta ruta “pel·liculera” no hi podia faltar Woody Allen: des de la Finca Güell a la Fundació Miró, Vicky Cristina Barcelona fa un recorregut per alguns dels monuments més emblemàtics de la ciutat.
 

‘Campanades a Mitjanit’

Orson Welles necessitava un escenari a la seva alçada. Per això un dels escollits va ser el Castell de Cardona.
 

‘Manuale d’amore 2’

Un partit de futbol amb l’Arc de Triomf de Barcelona com a imatge de fons. Això sí, amb samarreta del Barça inclosa.

 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural