Els museus, biblioteques i arxius celebren la Diada de Sant Jordi! | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Els museus, biblioteques i arxius celebren la Diada de Sant Jordi!

Jornades de portes obertes i activitats especials per gaudir de la festa de la rosa i el llibre 20.04.2017
Els museus, les biblioteques i els arxius de la Generalitat de Catalunya se sumen a la celebració de la Diada de Sant Jordi amb l’organització d’activitats especials, entre les quals destaquen conferències, presentacions de llibres, jornades de portes obertes, recitals de música i poesia, activitats familiars, etc.
 
Biblioteques
  • Revetlla de Sant Jordi (divendres 21 d’abril): una convocatòria festiva, participativa, amb activitats culturals per a tothom al voltant de la lectura i les biblioteques. Més de 140 biblioteques d’arreu de Catalunya han programat més de 200 activitats.
  • - Portes obertes a la Biblioteca de Catalunya (diumenge 23 de 10 h a 15 h): portes obertes i visites guiades cada 10 minuts, visites a les exposicions temporals, mostres de fons de la BC i concerts cada mitja hora de pianola a la Sala de Llevant.
 
Museus
 
A més de la jornada de portes obertes, s’han organitzat les següents activitats:
 
Arxius
  • - AC Maresme (22 d’abril a les 10.30 h): Inauguració de l’exposició de documents significatius i curiosos del fons municipal de Sant Vicenç de Montalt conservats a l’Arxiu Comarcal del Maresme.
  • - AC Ripollès (22 d’abril a les 18 h): Presentació del llibre Ripoll. Desaparegut,  d'Antoni Llagostera.
  • - AC Baix Penedès (23 d’abril a les 9 h): Presentació de l’exposició “La sardana al Vendrell. Dels orígens a la difusió internacional d’un símbol. 70è aniversari dels Dansaires del Penedès”
  • - AC Conca de Barberà (24 d’abril a les 20 h): Conferència “Castells i muralles com a elements de defensa”.