Fires i mercats tradicionals per donar la benvinguda al Nadal | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Fires i mercats tradicionals per donar la benvinguda al Nadal

Propostes pel pont de desembre
Pel pont del desembre, molts municipis d’arreu de Catalunya celebren fires i mercats per començar a preparar el Nadal. La Fira del Joc i de Nadal de Berga, la Fira de l’Avet d’Espinelves o la Fira del Tió de Solsona són algunes de les propostes.
 
FIRA DEL JOC I DE NADAL DE BERGA
 
La Fira del Joc i de Nadal de Berga gira entorn d'una temàtica ben divertida: el joc. El 6 de desembre, el passeig de la Indústria s’omplirà de parades de Nadal i de joc al carrer: artesans de joguines, jocs de taula i jocs per petits i moltes altres sorpreses com jocs de mancala, contes, els jocs de Tintin o els amics del Scrabble. Una visita molt lúdica que de ben segur ens ajuda a acabar d’omplir la carta pels Reis Mags!
 
FIRA DE L’AVET D’ESPINELVES
 
El poble d’Espinelves està situat dins del boc més gran de Catalunya i té una peculiaritat: la seva especialitat en avets de Nadal. Del 3 al 11 de desembre, a la Fira de l’Avet, hi podràs comprar el teu per aquest Nadal. Les varietats més conreades a la zona, el Masjoanis i la Picea Excelsa, es venen amb pa de terra i es poden replantar de nou. Hi trobaràs també parades d’artesania i gastronomia.
 
FIRA DEL TIÓ DE SOLSONA
 
El 3 de desembre, a la plaça Major de Solsona, s’hi celebra la Fira del Tió. De 10 h a 20 h, hi tindran lloc activitats per a tots els públics: una exposició de tions, una cantada de nadales, jocs gegants, tallers de circ, o un espectacle de titelles. Al final de la jornada, s’encendrà l’estel de Nadal de la plaça i l'Orfeó Nova Solsona oferirà una actuació.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural