Història i vinyes a l'Alt Camp | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Història i vinyes a l'Alt Camp

Una visita al Monestir de Santes Creus i a un dels cellers més emblemàtics de la DO Tarragona
La Ruta del Cister es troba en mig d’un paisatge plenament mediterrani que gaudeix d’una extensa tradició vitivinícola: ja des del XVIII, la vinya ha estat un dels pilars de l’agricultura de la regió. Us proposem una escapada per conèixer i tastar els vins de la comarca i visitar, a la vegada, una de les seves joies arquitectòniques: el Monestir de Santes Creus.
 
MONESTIR DE SANTES CREUS
 
El Monestir de Santes Creus, integrat dins de la Ruta del Cister, va ser fundat l’any 1160 sota el patrocini dels llinatges dels Montcada i dels Cervelló i del comte Ramon Berenguer IV. Situat a la riba del riu Gaià, va ser el centre d’una de les senyories monàstiques més extenses i influents de la Corona d’Aragó. Podreu conèixer la història i el model de vida cistercenc en l’audiovisual “El món del Cister”. Actualment, al Monestir hi ha les tombes dels reis Pere el Gran i Jaume II el Just i de la seva muller Blanca d’Anjou.
 
CELLER MAS VICENÇ

Per apropar-vos a la tradició vitivinícola de la comarca i tastar els seus vins, us proposem una visita al Celler Mas Vicenç, un dels més emblemàtics de la DO Tarragona i a només 20 minuts en cotxe del Monestir de Santes Creus. Integrat dins d’una antiga masia, una construcció típicament catalana, aquest celler familiar compta amb 550 metres quadrats que es divideixen en cinc sales: sala de vinificació, dues sales de criança, sala d’embotellament i sala de productes acabats. Hi tastareu uns vins moderns i de caràcter atrevit.
 
Aquesta escapada inclou l’entrada al Monestir de Santes Creus amb audiovisual, la visita al Celler Mas Vicenç, un dinar i una nit d’allotjament amb mitja pensió. Consulteu aquí les condicions.
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural