La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ fa un pas més per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ fa un pas més per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO

La candidatura prioratina es presentarà a la UNESCO el febrer de 2018 06.10.2017
La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ ha estat acceptada pel ​Consejo del Patrimonio Histórico per aspirar a ser Patrimoni Mundial de la UNESCO. La candidatura es presentarà al Centre del Patrimoni Mundial de la UNESCO el proper mes de febrer de 2018 per a què sigui reconeguda, si s’escau, el 2019.

La proposta de candidatura, segons els requisits de la UNESCO, justifica el seu valor universal excepcional, en base als criteris V i VI establerts per la Convenció: per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».
 
La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona i ha comptat el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.