La Marató d'estalvi energètic arriba al patrimoni cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Cartell de la 6a edició de la Marató d'estalvi energètic
Poster de la 6a edició de la Marató d'estalvi energètic
El Museu d'Història de Catalunya engalanat amb motiu de la 6a edició de la Marató d'estalvi energètic

La Marató d'estalvi energètic arriba al patrimoni cultural

De l'1 al 28 de febrer ens sumem a la 6a edició de la Marató de l’Estalvi Energètic 02.02.2021

El Museu d'Història de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), el Monestir de Sant Pere de Rodes i el Castell de Cardona participen de l'1 al 28 de febrer a la Marató de l’Estalvi Energètic.


La 6a Marató de l'Estalvi Energètic es tracta d'una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia als edificis i equipaments públics, que té com a objectiu aconseguir estalvi d’energia, i destinar l’estalvi econòmic derivat a accions contra la pobresa energètica.

Durant el mes de febrer, quan té lloc la part més visible de la Marató, el personal treballador de l'edifici adherit a la campanya, duu a terme accions per reduir-ne la demanda energètica i obtenir el màxim estalvi energètic i econòmic a cada edifici. Finalitzat el mes de febrer, es calcula l’estalvi aconseguit que es destinarà a la realització de les accions contra la pobresa energètica que es defineixin.

L’edició d’enguany s’adaptarà a la situació actual d’emergència sanitària, i a la variació d’ocupació dels edificis públics a nivell presencial. El repte, serà tornar a assolir un estalvi significatiu d’electricitat, gas (en el cas que n’hi hagi) i aigua i com a conseqüència, una reducció d’emissions. Les accions i els reptes d’estalvi es proposaran també en format virtual per arribar al màxim de treballadors públics i reforçar les bones pràctiques d’ús de l’energia que es podran aplicar quan el treball presencial es recuperi.

Participa en les xarxes socials compartint imatges i continguts sobre la Marató amb les etiquetes #MaratoEnergia i #MaratoEnergiaGencat