tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya.

Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Castell de Cardona L’últim resistent de la Guerra de Successió

Estratègia militar i culte religiós s’uneixen al cim més alt de Cardona. Des del segle IX el castell i la col·legiata de Sant Vicenç dominen la comarca i controlen les salines. És durant la Guerra de Successió, quan esdevenen un símbol de la resistència dels seguidors de l’arxiduc Carles davant els defensors de Felip d’Anjou: el castell és l’última fortalesa que es rendeix a les tropes borbòniques i cau després de la capitulació de Barcelona el 18 de setembre de 1714.

El conjunt medieval es divideix entre els pavellons senyorials i la canònica de Sant Vicenç. El castell s’aixeca el 886 sota les ordres del comte de Barcelona, Guifré el Pilós, però no es completa fins uns segles més tard. Dels elements més destacats del primer edifici del segle IX només en queda la Torre de la Minyona. Durant la primera meitat del segle XI es construeix dins del recinte l’església de Sant Vicenç, un imponent edifici, de les millors mostres del primer romànic català.

Gran exemple de fortificació militar medieval, entre els segles XI i XV el castell és la residència dels senyors de Cardona, però amb el temps perd la seva funció residencial i guanya importància estratègica. A partir del segle XVII, la fortalesa actualitza el seu sistema de defensa amb una corona de baluards.

Tot i ser un dels més emblemàtics, Cardona no és l’únic escenari vinculat a la Guerra de Secessió. La “Ruta 1714”, impulsada com a part del programa d’activitats del Tricentanari, inclou 10 emplaçaments, com El Born de Barcelona, la Universitat de Cervera o la casa-museu Rafael Casanova, entre d’altres.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Hi ha tres tipus de visites per conèixer el Castell de Cardona: general, temàtica i teatralitzada.
- Per a les escoles la Fundacio Cardona Històrica ofereix visites guiades i altres activitats didàctiques.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris

De dimarts a diumenge, inclosos els festius

De l'1 d'octubre al 31 de maig: de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 17.30 h
De l'1 de juny al 30 de setembre: de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 19.30 h

Tancat els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Preus

Normal: 3,50 euros
Reduïda: 2,50 euros
Reduïda especial: 1,50 euros

Entrada gratuïta els dies: 31 d'agost y 11, 16, 27 y 28 de setembre.

Contacte

Castell de Cardona
08261 Cardona (Bages)
Tel. (+34) 938684169

On menjar i dormir?