La Ruta dels Ibers: El país dels ausetans des de l’aire | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

La Ruta dels Ibers: El país dels ausetans des de l’aire

Viviu l’increïble experiència de volar en un globus aerostàtic i descobriu el país dels ausetans
Barcelona
Una escapada de dos dies i una nit en la que viureu una experiència única: volar en globus per sobre la plana de Vic. Coneixereu també el país dels ausetans, una tribu ibera.
 
VOL EN GLOBUS

Comenceu el primer dia a Vic per, a primera hora del matí, enlairar-vos en un vol en globus d’una hora i poc. Una ascensió a més de 1.000 metres d’alçada (si el temps ho permet) amb la que gaudireu des de l’aire dels increïbles paisatges de la plana de Vic. Després de l’experiència, carregueu energies amb un esmorzar-dinar en un restaurant de pagès típic de la zona.
 
JACIMENT IBÈRIC DE CASOL DE PUIGCASTELLET

Després de viure aquesta espectacular aventura us proposem una excursió per l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Aneu fins a Folgueroles, on començareu l’excursió que us portarà fins al jaciment ibèric del Casol de Puigcastellet. Després d’un recorregut assequible i familiar d’unes dues hores i mitja, aneu cap a Santa Eugènia de Berga per sopar i fer-hi nit.
 
FORTIFICACIÓ IBÈRICA DEL MONTGRÒS

Al dia següent, després d’esmorzar al mateix hotel, us proposem visitar la Fortificació Ibèrica del Montgròs, situada al Parc Natural del Montseny. El punt de trobada serà a les 11h al punt d’informació d’El Brull, des d’on sortireu amb el guia amb el nostre cotxe fins a arribar al jaciment. Per dinar, podeu explorar les diverses opcions que ens ofereix la gastronomia local de l’entorn.
 
L’ESQUERDA

Si ho preferiu, el segon dia podeu visitar l’Esquerda, un important jaciment ibèric a uns 15 minuts de Santa Eugènia, a Roda de Ter. En aquesta ocasió tindreu l’oportunitat de visitar alguna de les exposicions temporals que trobareu a la planta baixa del Museu Arqueològic de l’Esquerda i passejar per aquest gran assentament (ibèric i medieval) ubicat en el meandre que forma el riu Ter al seu pas per Roda.

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural