La Ruta dels Ibers: Oli i vi al país dels ilergets | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

La Ruta dels Ibers: Oli i vi al país dels ilergets

Viviu en primera persona el procés de producció d'un dels millors olis del món i acosteu-vos al patrimoni que envolta la regió
Durant un cap de setmana, recorreu la zona de Catalunya que acull la producció d'un dels millors olis del món i el vi DO Costers del Segre. Descobriu també el fantàstic patrimoni que s'amaga entre les seves terres: no us perdeu el jaciment ibèric de la Fortalesa, a Arbeca.

PROCÉS D’ELABORACIÓ DE L’OLI

Aquesta ruta comença a l’Agrobotiga Oficina de Turisme d’Arbeca, on podreu fer un tast d’oli i fer una visita al Molí de la Cooperativa i al Molí Municipal de Ca l’Argilés per conèixer el procés de producció. Per dinar, aprofiteu per tastar alguna de les nombroses opcions que ofereix l’entorn.
 
CELLER VINYA ELS VILARS

Després de dinar, us proposem una visita al celler Vinya els Vilars, que forma part de la DO Costers del Segre. Podreu fer una visita al celler, degustar els seus vins i emportar-vos una ampolla de regal.
 
JACIMENT IBÈRIC D’ARBECA

Després de fer nit a l’Arbeca, podeu visitar el jaciment ibèric de la Fortalesa, que us sorprendrà per la seva magnitud, el fossar que el rodeja i la seva ubicació. A les 12 h, gaudiu d’una visita guiada per poder preguntar tot allò que vulgueu saber sobre el jaciment.
 
ARBECA

Un cop visitat al jaciment, podeu dinar al poble i descobrir aquest bressol de l’oli homònim i l’oliva arbequina. Passegeu pel nucli antic, visiteu el castell i el seu entorn fortificat o l’església Sant Jaume el Major.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural