La Schubertíada presenta la seva 29a edició | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat



1. Imatge: Bob Masters
2. Imatge: Jordi Play
2. Imatge: Schubertíada

La Schubertíada presenta la seva 29a edició

Com cada any, la Canònica de Vilabertran serà el centre neuràlgic del festival 12.03.2021
Més de 30 concerts amb la participació de 58 músics d’arreu del món. És la proposta de la 29a edició de la Schubertíada, el festival de referència a Catalunya i en el circuit internacional dedicat al lied alemany, a la cançó poètica i a la música de cambra, que arrenca el 18 de març.

La Canònica de Vilabertran serà, com sempre, el centre neuràlgic del festival, però també hi haurà concerts a Barcelona, Castelló d’Empúries, Vilajuïga, a més de la Schubertíada de Valdegovía (Àlaba), un concert a l’Església de Cadaqués, en col·laboració amb el festival de Cadaqués, i un concert a la catedral de Mondoñedo (Lugo), organitzat conjuntament amb el Festival Bal y Gay.

Com cada any, el gruix de la programació es podrà gaudir a la Canònica de Vilabertran a partir del 17 d’agost, però el festival arrenca a Barcelona, a L’Auditori, amb La bella molinera de Schubert, que interpretaran Andrè Schuen i Daniel Heid, que presenten el seu primer disc amb la Deutsche Grammophon. El Palau de la Música serà l’altre escenari barceloní el festival, amb una programació que s’allarga fins al 7 de juny.

La Schubertíada saltarà aleshores al País Basc, on torna per quart any consecutiu i està plenament consolidada. Enguany, a Valdegovía s’hi faran, entre el 10 i el 30 de juliol, sis concerts a càrrec d’intèrprets de reconeixement català, entre els quals l’eivissenca Lina Tur Bonet i el quartet català de corda Quartet Gerhard.

A l’Empordà, finalment, la Schubertíada començarà el 12 d’agost amb un concert dels artistes Juan de la Rubia i Maria Dueñas produït per Matthias Goerne que ressonarà a la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries. A banda d‘aquest espai i de la Canònica de Vilabertran, enguany la Schubertíada estrena, per primer cop, un nou emplaçament: l’Espai Misteri d’Aigua de Vilajuïga, un auditori modern que acollirà el concert del multipremiat quartet català Keybart Ensemble.

Enguany cal destacar la col·laboració amb el festival gallec Bal y Gay, que permetrà que el lied i la música de cambra sonin a dues poblacions gallegues. D’una banda, a Lugo s’estrenarà una obra del Quartet Casals, i de l’altra a Mondoñedo es farà un recital a càrrec de Christoph Prégardien i Daniel Heide. El treball amb el festival gallec s’afegeix a la llarga col·laboració de la Schubertíada amb el Festival Internacional de Música de Cadaqués, que enguany celebra el 50è aniversari amb un concert conjunt a l’església d’aquesta població.