L’any dedicat als germans Vallmitjana recuperarà la prolífica i dispersa obra d’aquests escultors catalans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

L’any dedicat als germans Vallmitjana recuperarà la prolífica i dispersa obra d’aquests escultors catalans

Entre altres propostes, l’Any Vallmitjana inclou una exposició simultània a diversos museus i un mapa interactiu 26.04.2019
L’Any Vallmitjana vol posar en valor l’obra de l’escultor Venanci Vallmitjana, del qual enguany es compleix el centenari de la mort, i del seu germà Agapit, considerats els renovadors de l’escultura catalana i mestres de diverses generacions d’escultors entre el romanticisme i el modernisme.

Malgrat que hi ha creacions dels germans Vallmitjana als principals museus de Catalunya i es poden veure escultures seves al parc de la Ciutadella, a les façanes del Parlament, del Palau de Justícia, de la catedral de Barcelona o de la basílica de Montserrat, es tracta d’un patrimoni poc conegut.

Ara, la Universitat de Barcelona i el Seminari Conciliar de Barcelona coorganitzen, amb la col·laboració de les principals institucions culturals de Catalunya, l’Any Vallmitjana 2019, amb l’objectiu tant d’aprofundir en la recerca acadèmica sobre aquests autors com de difondre la seva obra a tot el públic.

L’Any Vallmitjana combina dues propostes. D’una banda, l’exhibició de les obres dels Vallmitjana als diferents museus i institucions que les acullen, formant una exposició en xarxa entre diferents seus.

D’altra banda, una ruta a Internet en forma de mapa interactiu en què es pot trobar la localització i una fitxa amb la descripció de les diverses obres dels Vallmitjana disperses per Catalunya i Espanya, que en una primera estimació són més de 300.

El tret de sortida, i un dels moments centrals de l’Any Vallmitjana, seran unes jornades científiques que tindran lloc els dies 8 i 9 de maig al Seminari Conciliar de Barcelona i a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Amb el títol "Els germans Vallmitjana i l’escultura moderna a Catalunya (1850-1930)", les jornades tenen com a objectiu aprofundir en la producció d’aquests dos mestres escultors amb taules rodones, conferències i altres activitats complementàries paral·leles com ara visites guiades.

Consulta totes les activitats