Les cavalcades de Reis més especials | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Les cavalcades de Reis més especials

Una de les nits més esperades de l’any
Ja venen Ses Majestats els Reis d’Orient! De ben segur que ja els heu fet arribar la carta amb els vostres desitjos a través dels seus patges. Ara toca anar-los a rebre a cada ciutat. Us proposem algunes de les cavalcades més especials de Catalunya, on l’arribada dels Reis es converteix en una de les festes més esperades de l’any.
 
LA FESTA DELS REIS D’IGUALADA
 
La Festa dels Reis d’Igualada és una de les més antigues de Catalunya i també una de les més espectaculars. Durant tot el seu recorregut pels carrers de la ciutat, els patges van repartint els regals per als més petits utilitzant unes llargues escales de colors per pujar als balcons i les finestres de les cases. Va ser declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional.
 
LA CAVALCADA DE REIS DE SANT VICENÇ DELS HORTS
 
Juntament amb la d’Igualada, la Cavalcada de Sant Vicenç dels Horts és de les més antigues de Catalunya, amb més de 120 anys. Primer de tot, els Reis, amb l’ajuda dels seus patges, recullen les cartes dels nens i nenes a l’escenari Reial situat a l’ajuntament. Un cop recollides totes, comença el més esperat: la gran cavalcada pels carrers del municipi.
 
LA CAVALCADA DE REIS A TARADELL
 
A Taradell, un senyal indica que la cavalcada està a punt de començar: les antigues fàbriques tèxtils del Vapor i del Tint fan sonar les seves sirenes. Els més petits reben Ses Majestats els Reis d’Orient d’una manera molt especial. Ho fan amb atxes de barballó, unes grans torxes de foc que tenen una funció molt important: atraure els reis cap al poble i guiar-los en el seu camí cap a les cases.
 
L’ARRIBADA DELS REIS A TARRAGONA
 
A Tarragona, com en altres localitats de la costa catalana, els Reis d’Orient arriben d’una manera diferent: en vaixell. La rebuda, al barri marítim de Serrallo, és també única, ja que els Reis són saludats per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per 21 salves pirotècniques. Un cop trepitgen terra, els Reis comencen el seu recorregut per la ciutat.
 
ELS REIS A NÚRIA I QUERALBS
 
Al santuari de Núria, els Reis no podien arribar d’una altra manera: esquiant en mig d’un espectacle de llum, música i foc! Allà els esperen tots els nens i nenes que han agafat el tren cremallera des de Queralbs per anar-los a rebre. Un cop entregades les cartes, baixen tots junts fins al poble, on els Reis i els seus patges pugen a les seves carrosses per recórrer tot el municipi. El vagó on viatgen Ses Majestats és una peça històrica que només s’utilitza en ocasions especials. 

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural