Les esglésies romàniques de la Vall de Boí | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


1. Santa Eulàlia d'Eril la Vall / 2. Sant Joan de Boí / 3. Sant Climent de Taüll / 4. Santa Maria de Taüll

Mapa

Les esglésies romàniques de la Vall de Boí

Un viatge a l’essència de l’art romànic català
Aquesta proposta de Catalonia Sacra t’acostarà a les esglésies romàniques de la Vall de Boí. Un conjunt excepcional, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000, que et transporta immediatament a l’essència de l’art romànic català, un bressol de la nostra identitat col·lectiva.
 
SANTA EULÀLIA D’ERIL LA VALL
 
L’església de Santa Eulàlia d’Erill la Vall conserva un dels millors campanars de la Vall de Boí, de sis pisos d’alçada. Alineat amb el de Sant Joan de Boí i el de Sant Climent de Taüll, el campanar complia la funció de comunicació i vigilància del territori. A l’interior de l’església podràs veure una còpia de l’únic grup escultòric que es conserva sencer del Taller d’Erill: el Davallament de la Creu.
 
SANT JOAN DE BOÍ
 
L’església que conserva més elements arquitectònics del primer moment constructiu que es va produir a la Vall de Boí al s. XI és Sant Joan de Boí. Hi destaca el conjunt de pintures murals que es van trobar a l’interior de les naus amb escenes com la Lapidació de Sant Esteve, els Joglars o el Bestiari.
 
SANT CLIMENT DE TAÜLL
 
La imatge més emblemàtica utilitzada per representar l’art romànic català és el Crist en Majestat de Sant Climent de Taüll. Recentment s’ha dut a terme una innovadora actualització de l’interior de l’església que inclou la recuperació de la pintura original romànica i una projecció mitjançant vídeo mapping de les pintures de l’absis major.
 
SANTA MARIA DE TAÜLL
 
Santa Maria de Taüll està situada al centre del poble de Taüll. Actualment, a l’interior es poden veure les reproduccions de les pintures murals romàniques de l’absis central i del mur sud. L'absis central està presidit per l'escena de l'Epifania, amb el Nen Jesús assegut a la falda de la Mare de Déu i els Reis Mags en actitud d'oferir.
 
 
Aquest itinerari de Catalonia Sacra està enfocat a grups i té una durada de 7 hores. Per a més informació us podeu posar en contacte a través del telèfon 693 720 202 o del correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat.
 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural