Miravet, un castell sobre el riu Ebre | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Imatges del castell de Miravet (Fotos: Josep Giribert)

Mapa

Miravet, un castell sobre el riu Ebre

Visiteu el castell templer i navegueu pel riu Ebre en barca o kayak
Castell de Miravet
El castell templer de Miravet és una imponent fortalesa envoltada per una muralla de 25 metres d’alçada. Està situat sobre un turó, oferint unes impressionants vistes del riu Ebre. Aquesta situació estratègica li ha donat al llarg de la història un paper important en diferents conflictes.
 
El pas de Barca
El pas de barca de Miravet és l’últim transbordador fluvial que permet creuar el riu Ebre entre Miravet i la C-12 (Eix de l’Ebre). Està format per dos llaguts (anomenats Isaac Peral i Monturiol) units per una plataforma on hi caben fins a tres cotxes. També podeu llogar piragües o kayaks.
 
Poblat ibèric del Castellet de Banyoles
El Castellet de Banyoles, situat a Tivissa, a 20 minuts en cotxe de Miravet, és un dels poblats ibèrics més importants de Catalunya: allà s’hi va trobar l’anomenat Tresor de Tivissa, considerat el millor exemple d’orfebreria ibèrica que es conserva a Catalunya.

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural