La majoria dels objectes més rellevants del patrimoni arqueològic es troben darrera d’una vitrina, pel que els visitants només els poden observar parcialment. Conscients d’aquest fet, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) va encetar l’any passat un innovador projecte per a la presentació d’aquests objectes en 3D. Iniciat l’any 2015 amb 26 peces, el projecte posiciona el MAC entre els primers museus europeus en presentar col·leccions arqueològiques en aquest format.
Aquesta setmana, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, es va presentar la incorporació de 12 nous objectes 3D. Ara es poden consultar al projecte Patrimoni Arqueològic 3D, disponible al web www.mac.cat, un total de 37 peces destacades de l’arqueologia catalana procedents del MAC i dels principals museus d’arqueologia catalans integrants d’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus Arqueològics de Catalunya.
Alguns d’aquests nous objectes són el Mosaic de Teseu i Ariadna del MAC-Girona, la Pèlica Àtica de figures roges del MAC d’Empúries, el crani enclavat procedent del MAC d’Ullastret o l’Aequitas – ponderal de balança antropoform que pertany Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que ara pots observar des de qualsevol punt.