Sant Jordi: Jornades de portes obertes als museus i moltes activitats més | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Foto: Departament de Cultura

Sant Jordi: Jornades de portes obertes als museus i moltes activitats més

Destaca també la Setmana Medieval de Montblanc i les roses solidàries a la Casa Batlló 20.04.2016
Aquest dissabte 23 d’abril els carrers s’ompliran de roses i llibres. Arriba Sant Jordi, un dels dies més esperats de l’any a Catalunya, i diversos equipaments culturals s’uneixen a la celebració amb jornades de portes obertes, activitats familiars, lectures i molt més.
 
El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), el Museu d’Història de Catalunya (MHC), el Museu d’Art de Girona (Md’A), el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) obren les seves portes perquè el públic pugui visitar gratuïtament les seves exposicions permanents i temporals. Al Museu d’Història podreu visitar la mostra més romàntica de l’any: ‘T’estimo? Una història de l’amor i el matrimoni’. El MNAT organitza també, el diumenge 24, ‘Perseu, el Sant Jordi grec’, una activitat familiar entorn del paral·lelisme entre la llegenda de Sant Jordi i el mite de Perseu i Andròmeda 
 
A més de les diverses activitats als museus, un dels actes més destacats és la IV Revetlla de Sant Jordi que organitzen les biblioteques de Catalunya. Presentacions de llibres, lectures en veu alta, hores del conte, mostres de llibres i altres activitats que duraran fins aproximadament les 22h. En el marc de la Revetlla tindrà lloc en algunes biblioteques ‘Balla’m un llibre’, un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que seran presentades i interpretades a les sales de lectura. Consulteu aquí tota la informació.
 
La Biblioteca de Catalunya obre també les seves portes i les de la sala cervantina, coincidint amb el IV Centenari de la mort de Miguel de Cervantes, que se celebra la setmana que ve. 
 
No us perdeu tampoc la Setmana Medieval de Montblanc on podreu veure representada la Llegenda de Sant Jordi o tastar un sopar medieval, i la Casa Batlló plena de roses solidaries.
 
Per consultar l’agenda amb els actes institucionals i de la resta d’equipaments, podeu visitar el web http://santjordi.gencat.cat que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha habilitat especialment.
 
Feliç Sant Jordi!