Vil·les i castells al voltant d’Altafulla | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades



1. Altafulla (Jorge Franganillo)
2. Vil·la romana dels Munts (Jordi Play)
3. Pedrera del Mèdol (Jordi Domènech)

Vil·les i castells al voltant d’Altafulla

Descobreix una magnífica vil·la romana, dues viles closes i una pedrera mil·lenària
Et proposem una escapada a l’entorn d’Altafulla per descobrir una magnífica vil·la romana, dues viles closes i una pedrera mil·lenària.
 
VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
 
Aquesta escapada per racons amb història d’Altafulla, la comencem a la vil·la romana dels Munts, una de les vil·les aristocràtiques més ben conservades de la Hispània romana. Ubicada a tocar de la platja, els habitants d’aquesta residència de camp gaudien de la tranquil·litat de la vida rural i de la bellesa de l’entorn, sense deixar de banda el luxe i el refinament.
 
En Caius i la Faustina van ser els seus ocupants més il·lustres, i són els que van fer ampliacions i reformes a la vil·la. Precisament, la visita teatralitzada que s’hi fa està protagonitzada per aquest matrimoni. A la vil·la també us oferiran els itineraris ‘La vida de les elits a Tàrraco’ i ‘Dels Munts a Tamarit: un recorregut per l’entorn natural de l’època romana a l’actualitat’, i l’activitat familiar ‘Us portem a l’hortus!’
 
VILA CLOSA

 
Continuem l’escapada a Altafulla, on podràs visitar la vila closa, un preciós nucli emmurallat declarat bé cultural d’interès nacional. L’Oficina de Turisme d’Altafulla organitza visites guiades per la vila closa. I, a més, l’Ajuntament ha obert un servei de visites lliures al castell, dos dies al mes, per a grups reduïts de 20 persones. Una oportunitat única per veure per dins una fortificació privada encara habitada!
 
CLOSA DE TAMARIT
 
La següent parada és la vila closa de Tamarit. No hi podràs accedir, però la seva presència és imponent i impressionant, sobretot des de la platja. Pots fer-hi fotografies molt postaleres!

PEDRERA DEL MÈDOL
 
Finalment, acabem l’escapada a la pedrera del Mèdol, d’on es va extreure la majoria de pedra utilitzada per als edificis de la Tàrraco romana. El seu element més destacable és l’agulla de pedra que presideix el conjunt amb els seus 16 metres d’alçària. És també un espai amb interès ecològic, pel microclima que s’hi ha generat.

 
*Una proposta d'escapada en col·laboració amb la revista Descobrir


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural