Casa Amatller | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Casa Amatller La façana de xocolata

La casa de l’industrial xocolater Antoni Amatller és un dels màxims exponents de l’arquitectura modernista catalana i un dels pocs de Barcelona que encara conserva la riquesa ornamental pròpia d’aquest estil impulsat per la burgesia. Ubicada al Passeig de Gràcia, és obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, que va rebre l’encàrrec de remodelar de cap a peus l’edifici adquirit per l’industrial.

La Casa Amatller destaca per la composició de la façana i per la reestructuració i redecoració de la planta baixa i el pis principal, un reflex de l’originalitat de l’arquitectura i les arts decoratives modernistes. La façana és una composició colorista que incorpora esgrafiats a base de blanc, ocre i mangra, rajoles vidriades, fusteria verda, forja negra i pedra grisa de Montjuïc. A més, s’hi aprecia una singular decoració escultòrica, on destaca el relleu de Sant Jordi i el drac, obra d'Eusebi Arnau. El capser esglaonat del capdamunt de la façana recorda la forma d’una clàssica tauleta de xocolata i és un dels trets més característics de l’edifici. A l’interior, cal admirar el mobiliari, les columnes, el terra, els sostres i les làmpades, decoració original de la residència.

Actualment, la Casa Amatller és la seu la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic. Compta amb uns 400 objectes de l’època romana, medieval, barroca i modernista. Però per sobre de tot destaquen els seus recursos documentals. Manté una gran fototeca especialitzada en art hispànic, amb prop de 350.000 unitats que il·lustren i inventarien les obres d'art. La seva consulta és imprescindible per a l'investigador en la història de l'art.

Planifica la visita

Què puc fer?

Endinsa’t en aquesta joia de l’arquitectura modernista i descobreix la riquesa ornamental i el gust exquisit que amaguen les seves estances.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Contacte

Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic
Passeig de Gràcia, 41
08007 Barcelona
Tel. (+34) 932160175

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

La casa explicada per un historiador de l’art

Francesc Fontbona, president de la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic, explica una de les grans obres de Puig i Cadafalch