Castell Gala Dalí de Púbol | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Castell Gala Dalí de Púbol Símbol de l’amor cortès
Aquest edifici medieval és el regal de Dalí a Gala, la seva esposa i musa. La casa-museu Castell Gala Dalí de Púbol, oberta al públic des del 1996, resumeix molt bé la relació establerta entre els dos amants i, alhora, permet descobrir el talent creatiu de l’artista en tota mena de detalls decoratius.
 
El 1969 Salvador Dalí adquireix el castell de la baronia de Púbol, una fortificació del segle XIV-XV molt deteriorada, però amb un aspecte misteriós i romàntic que el va captivar. El propi artista es va encarregar personalment de la decoració interior, creant representacions pictòriques als murs i sostres i falses arquitectures. Va dotar les estances d’antiguitats, barroquisme tèxtil i simbologia romàntica, generant un ambient sobri i delicat, pensat per al refugi de la seva esposa.
 
Tot l’edifici rep culte a Gala, gairebé com si es tractés d’una senyora feudal. Fins i tot la parella va acordar que Dalí no la visitaria si no era amb una invitació d’ella per escrit.
 
Als anys vuitanta, el castell es va transformar en el darrer taller de Salvador Dalí. Actualment s’hi poden veure les pintures i dibuixos que Dalí va regalar a Gala, escultures d’elefants de potes llargues al jardí i una col·lecció de vestits d’alta costura. Sens dubte, però, un dels elements més significatius és el mausoleu del soterrani, dissenyat pel pintor, on fou enterrada Gala, la dama del castell.
 
El Castell Gala Dalí de Púbol forma, juntament amb la Casa Salvador Dalí de Portlligat i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, el triangle dalinià empordanès.

Planifica la visita

Què puc fer?
Presta atenció als detalls de l’univers dalinià que es troben escampats per tot el castell, fins i tot al jardí d’estil romàntic. S’ofereixen visites guiades gratuïtes per treure’n tot el suc.
Serveis
Accessibilitat
Horaris
Contacte
Castell Gala Dalí de Púbol
Plaça Gala Dalí
17120 Púbol-la Pera
Tel. (+34) 972488655 Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Una casa a mida de Gala

Endinsa’t pels espais que van trepitjar Salvador Dalí i la seva esposa.