Falles del Pirineu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Falles del Pirineu Les Festes del Foc del Solstici d’estiu
T
A molts pobles de la serralada pirinenca tot és possible durant la nit en què celebren les Festes del Foc. La seva tradició d'orígens ancestrals aplega totes les famílies i veïnat pels volts de la revetlla de Sant Joan vora la llum màgica de les fogueres, les falles, els haros i els brandons.

El foc de les Falles dels Pirineus crema coincidint amb el solstici d’estiu com a símbol de renovació i de vida. Els i les portadores del foc el baixen des de les muntanyes mitjançant les Falles que ells mateixos han preparat. Així, com una serp de llum que descendeix per la muntanya, el foc de Sant Joan arriba a la plaça de la vil·la i encén la foguera al voltant de la qual el poble balla tota la nit.
 
La celebració té les seves particularitats segons la localitat, i és que hi ha fins a seixanta-tres pobles entre Catalunya, l’Aragó, Andorra i el Sud de França que comparteixen aquesta tradició mil·lenària. Tots elles figuren a la Llista de Patrimoni Immaterial de la UNESCO des del 2015.

Planifica la visita

Què puc fer?
Les activitats, dates i horaris varien a cada localitat. Consulta la llista de pobles on pots veure les Festes del Foc dels Pirineus.
Horaris

Contacte