Hospital de Sant Pau i Palau de la Música | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Hospital de Sant Pau i Palau de la Música Referents mundials del Modernisme
Patrimoni de la Humanitat

El Palau de la Música Catalana i l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, obres de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, són dues edificacions emblemàtiques de l'arquitectura modernista catalana. Situades a la ciutat de Barcelona, es van construir durant els primers anys del segle XX i formen part de la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco des de 1997.

Els dos edificis són bons exemples de l'arquitectura modernista, un corrent artístic sorgit a tot Europa a final del segle XIX que a Catalunya i, sobretot a Barcelona, va tenir una gran difusió.

Tant el Palau de la Música Catalana com l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau són edificis d’ús públic en els quals es fusionen la tradició i la modernitat. En ells s’evidencia una important renovació de tècniques tradicionals i la incorporació de solucions arquitectòniques noves. Al seu valor arquitectònic s’hi afegeix la bellesa i l’exuberància decorativa, esdevenint obres d’una significació artística i històrica universal.

Aquestes construccions escenifiquen de forma magistral l’essència del modernisme i de l’època en la qual s’insereix: més enllà de la vessant artística, va representar un moviment ideològic ampli, fonamentat en la modernització del país i la recerca d’una identitat en un context històric on la societat civil, sobretot la burgesia, va esdevenir la més lleial patrocinadora.

Planifica la visita

Contacte
Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu
Carrer de Sant Quintí, 89
08026 Barcelona
Tel. (+34) 932 91 90 00 
 
 
Palau de la Música
Carrer Palau de la Música, 4-6
08003 Barcelona
Tel. (+34) 932 95 72 00
Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Hospital de Sant Pau: el recinte modernista més gran del món

La història de la medicina, l’arquitectura i l’art en un espai únic.