Palau de la Música | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Palau de la Música El modernisme més sumptuós i brillant
Patrimoni de la Humanitat

Els músics Lluís Millet i Amadeu Vives, fundadors de l’Orfeó Català, l'any 1891 van encarregar a Lluís Domènech i Montaner un edifici per a la seu de l’entitat. Però no volien una construcció qualsevol, sinó un edifici únic que recollís el sentiment catalanista de la burgesia de finals de segle XIX. El 23 d’abril de 1905 va començar la construcció i l’alta societat barcelonina no se’n va perdre la inauguració, el 9 de febrer de 1908.

A la façana destaca sobretot el conjunt escultòric de l’al·legoria de la música popular. Un cop dins, el vestíbul principal, un espai barroc ple de color, és l’aperitiu de l’autèntica joia de l’edifici: la sala de concerts. Domènech i Montaner va recórrer a una estructura d’acer que suporta el pes de la construcció per poder obtenir un gran espai diàfan, clar i net. I al sostre, tota la platea està coberta amb una gran lluerna amb forma d’esfera invertida que representa un sol envoltat de rostres femenins. L’escenari és l’altre gran atractiu de la sala, amb els conjunts escultòrics més rellevants de l’edifici.

Domènech i Montaner va dissenyar un Palau on l’arquitectura es combina amb l’escultura, l’ebenisteria, la marqueteria, la vidrieria, el mosaic o la ceràmica. És el que coneixem com l’obra d’art total.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Visites guiades ofereixen la possibilitat d'admirar l'edifici des del punt de vista patrimonial.
- Si vols gaudir de l'excel·lent acústica del Palau, reserva entrades per a qualsevol dels seus concerts.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Palau de la Música Catalana
C. Palau de la Música, 4-6
08003 Barcelona
Tel. (+34) 932957200

Veure localització