Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca El Baix Camp, des del paleolític fins als musulmans
T
Aquest museu és el millor homenatge de la ciutat de Reus a un dels seus fills més il·lustres: el metge i prehistoriador Salvador Vilaseca Anguera (1896-1975). Durant la seva vida va reunir una extensa col·lecció paleontològica i arqueològica que representa un testimoni únic de les primeres cultures que van habitar la comarca del Baix Camp i territoris veïns.

El museu es va inaugurar el 1984 a l’Antic Banc d’Espanya, un edifici neoclàssic que crida l’atenció per la seva cantonada en forma de torre. Al seu interior, l’exposició permanent mostra materials que abracen des del paleolític inferior fins a l’ocupació musulmana medieval del nostre territori (segle VIII).

Tot i que l’antiga col·lecció Vilaseca és la base del fons arqueològic, també hi ha algunes peces d’altres procedències com dipòsits, donacions o excavacions més recents. Durant el recorregut es poden admirar restes fossilitzades d’animals quaternaris procedents del Barranc de la Boella (de més de 500.000 anys d’antiguitat), peces de la cova sepulcral neolítica del cau d’en Serra o una sivella de bronze trobada en un enterrament de la partida dels Antigons.

Una de les peces estrella és la representació d’una cérvola jove, gravada sobre una petita placa de llicorella (pissarra) amb un burí de sílex. És un dels exemplars més antics (uns 10.000 anys) i més bells d’art moble prehistòric trobats al nostre país.

Planifica la visita

Què puc fer?
Aprofita per visitar també les col·leccions d'etnologia, art i arqueologia del Museu de Reus a l'espai de la Plaça Llibertat.
Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h
 
Diumenges i dilluns, tancat
 
Tancat Divendres Sant i Dilluns de Pasqua; 1 de maig; 29 de juny; 15 d’agost; 11 i 25 de setembre; 6, 8, 24, 25, 26 i 31 de desembre
Preus
Tarifa general: 3,00 €
Tarifa reduïda: 1,00 €, per a estudiants, Carnet Jove, majors de 64 anys i aturats
 
Tarifa gratuïta: docents, menors de 7 anys, Amics del Museu, membres de l’ICOM i de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, Targeta Daurada de l’Ajuntament de Reus
Contacte
Raval de Santa Anna, 59
43201 
Reus  (Baix Camp)
+34 977 010 660

Veure localització
On menjar i dormir?