Museu Romàntic Can Llopis | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Romàntic Can Llopis El gust burgès per la modernitat
T
La família Llopis es dedicava al conreu de vinyes. De fet, el seu celler elaborava la Malvasia Llopis, un vi dolç característic de la vila de Sitges. El darrer membre de la nissaga, el diplomàtic Manuel Llopis i Casades, va deixar la casa pairal en testament a la Generalitat de Catalunya juntament amb el mobiliari i altres objectes, amb l’encàrrec d'instal·lar-hi un museu romàntic. Així va ser. El Museu Romàntic Can Llopis va obrir les seves portes el 1949.

L’edifici és una casa construïda al final del segle XVIII en estil neoclàssic de formes sòbries i elegants. L’interior reflecteix com vivia una família burgesa durant el segle XIX, evolucionant des dels gustos més aristocràtics de principis de segle fins a l’esplendor del romanticisme. Aquesta evolució també s’aprecia en detalls com la il·luminació, que combina les aranyes d’espelmes amb l’enllumenat de gas.

El museu compta amb una sèrie de diorames, que il·lustren la vida quotidiana i les tradicions populars al segle XIX. També custodia la col·lecció de nines i joguines de l’artista Lola Anglada, formada per més de 400 peces dels segles XVIII i XIX. Abans de marxar, el visitant no es pot perdre el carruatge per a 14 persones i la col·lecció de velocípedes.

Planifica la visita

Què puc fer?
En aquests moments el museu està tancat per reformes.
Horaris
De l'1 de març al 30 de juny i de l'1 al 31 d'octubre
 
diumenges (festius inclosos) de 12 a 14 hores
de dilluns a dissabtes tancat
De l'1 de juliol al 30 de setembre
 
de dimarts a diumenges (festius inclosos) de 12 a 14 hores
dilluns tancat
De l'1 de novembre al 28 de febrer
 
diumenges (festius inclosos) de 12 a 14 hores
de dilluns a dissabtes tancat
Preus

Contacte
Carrer de Sant Gaudenci, 1, 
08870 Sitges
Barcelona
Tel. 93 894 29 69 
Veure localització
On menjar i dormir?