Pintures rupestres de Capçanes | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Pintures rupestres de Capçanes La concentració de pintures rupestres més gran de Catalunya
T
El municipi de Capçanes, al Priorat, concentra concentració de jaciments rupestres més gran de tot Catalunya. Sumen, en total, 19 conjunts repartits entre dos barrancs: el de la Vall i Parellada. Una de les representacions més importants és 'la matança', un mural de 27 figures que representen una matança o un sacrifici humà, una raresa en l'art llevantí que fa del conjunt una troballa única.  
 
Entre les més de 150 figures humanes i d’animals que s’identifiquen, destaca també un gran toro de 54 centímetres, un dels més grans documentats fins avui, així com tres gravats al sostre de l’abric que representen tres cérvols. Es tracta del primer conjunt a Catalunya on trobem pintures rupestres dibuixades al sostre d’un espai obert, que daten d’una època en què es creu que no hi havia art rupestre al territori i, per tant, podríem estar davant del principi de l’art rupestre a Catalunya.

Planifica la visita

Què puc fer?
Les pintures rupestres de Capçanes conformen un mural únic format per 27 figures (la Vall I). La visita guiada al conjunt té una durada aproximada de 3 hores i recorre els conjunts rupestres dels barrancs de La Vall i La Parellada. El primer tram es realitza en cotxe i la resta caminant.
Horaris
Les visites guiades tenen lloc cada primer dissabte de mes a les 10:30 h i en dates especials. Els grups concertats poden realitzar visites guiades fora d’aquestes dates amb reserva prèvia.
Preus
Normal: 8,00 €
Jubilats: 5,00 €
Infants de 6 a 12 anys: 3,00 €
Menors de 6 anys: gratuït
Grups concertats (màx. 25 persones): 175€
Contacte
Punt de trobada: Cooperativa de Capçanes. Carrer de Llaberia, 4
43776 Capçanes (Priorat)
codol@codoleducacio.com Veure localització
On menjar i dormir?